تحصیل 655 دانش آموز اتباع خارجی در استان قزوین
معاون نهضت سواد آموزی استان قزوین گفت: در طرح اتباع عادی ۴۴۵ سواد آموز و در طرح کمیساریا مخصوص پناهندگانی که دارای کارت آمایش و قانونی هستند ۲۱۰ نفر سواد آموز در استان قزوین در حال آموزش هستند.
ابوالفضل ابراهیمی فلاح در گفتوگو با خبرنگار فارس در قزوین باز تعریف مفهوم سواد با توجه به اقتضائات و نیازهای جامعه، اصالت بخشیدن بر کیفیت آموزشی، توجه ویژه به سوادآموزی اقشار، گفتمان سازی نیاز دائمی بزرگسالان به سواد و نقشآفرینی موثر مدارس در سوادآموزی را از سیاستهای تحولی امسال سوادآموزی برشمرد و اظهار کرد: نهضتی شدن با استفاده از مفهوم حلقه میانی و تغییر رویه سازمان برای تبدیل شدن سازمان نهضت سوادآموزی به عنوان حلقه میانه سواد آموزی و ارتقاء سواد بزرگسالان، پایش و پالایش آمار بیسوادی و کم سوادی از دیگر سیاستهای سوادآموزی است.
وی با بیان اینکه مدیریت کارا و اثربخش به منظور توسعه کمی و کیفی در ابعاد عملیات سواد آموزی با محوریت شورای پشتیبانی سواد استان قزوین در اولویت برنامههای سال جاری قرار گرفته، افزود: ثبتنام بیسوادان از اول آذر ماه آغاز شده و تا پانزدهم اسفند ماه برای پوشش حداکثری حجم ابلاغی به تعداد ۴ هزار و ۳۳۰ نفر در سه دوره سوادآموزی، تحکیم و انتقال ادامه خواهد داشت. معاون نهضت سواد آموزی استان ادامه داد: دوره سوادآموزی از اول تا سوم ابتدایی است و دوره انتقال از چهارم تا ششم و دوره تحکیم برای جلوگیری از رجعت به بیسوادی است. ابراهیمی فلاح اضافه کرد: نهضت سواد آموزی در استان با ۱۱ طرح فعالیتهای خود را علاوه بر دوره های سوادآموزی پیگیری میکند و طرح اتباع عادی با ۴۴۵ سواد آموز و طرح کمیساریا مخصوص پناهندگانی که دارای کارت آمایش و قانونی هستند با ۲۱۰ نفر سواد آموز در حال آموزش هستند. وی طرح آموزش زنان و دختران روستایی و عشایر، طرح خواندن با خانواده، طرح خودآموز، طرح حلقه های کتابخوانی، طرح نشست کتابخوانی در مراکز یادگیری، طرح آموزش زندانیان، طرح آموزش مقدماتی رایانه، طرح آموزش با تبلت، طرح آموزش عملی نماز و طرح حرف و مشاغل را از دیگر طرحهای اجرایی سوادآموزی استان قزوین بیان کرد. این مسئول خاطرنشان کرد: با همکاری آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی و همکاران اداری در استان و مناطق چهارده گانه، نهضت سوادآموزی استان در ارزشیابی شاخصهای ۲۳ گانه فعالیتهای سواد آموزی در سال ۱۴۰۰ حائز رتبه عالی و شایسته تقدیر شد. معاون نهضت سواد آموزی استان قزوین مهمترین دغدغه موجود و پیش روی نهضت سوادآموزی استان را در سه حوزه شناسایی، جذب و آموزش بیسوادان عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه درصد باسوادی استان در سنین ۱۰ تا ۴۹ سال 99.4 درصد است به همین علت پراکندگی بیسوادان بسیار زیاد است و بر همین اساس، شناسایی بیسوادان و متقاعد کردن آنان برای حاضر شدن در سرکلاس و آموزش بسیار سخت است. ابراهیمی فلاح افزود: استان قزوین از نظر نرخ باسوادی جزء ۱۰ استان برتر کشور قرار دارد و رتبه اول گروه الف استانهای برتر را در سال ۱۴۰۰ کسب کرده این در حالی است که درصد باسوادی گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال استان قزوین در سال ۱۴۰۰ معادل ۹۹.۴ بوده است. وی افزود: راهبرد اصلی نهضت سوادآموزی در سال ۱۴۰۱ بر محوریت اثربخش شورای پشتیبانی سوادآموزی استان و شهرستان ها به منظور تبدیل آموزش و پرورش از مجری به تنظیم گر و مطالبهگر است که از ظرفیتهای مختلف همچون آموزشدهندههای فعال، فرهنگیان شاغل و بازنشسته، دانشجو معلمان، نهضت دانش آموزی و آموزش و پرورش استثنایی و نیز ظرفیتهای فراسازمانی در قالب انعقاد تفاهم نامه های بین دستگاهی مانند سازمان بسیج سازندگی، دانشگاه فرهنگیان، کمیته امداد امام خمینی، اداره کل بهزیستی و غیره استفاده میشود. این مسئول ادامه داد: از ظرفیت دهیاران و بخشداران نیز در تهیه و تدوین اطلس بیسوادان به منظور احصاء و آمار و اطلاعات واقعی بیسوادان در سطح روستاها و بخش ها استفاده میشود. پایان پیام/
پاسخی بگذارید